İletişim

Hasır Çit   Bambu Şemsiye firması olarak hasır çit konusunda uzman ekibimizle ve ürün modellerimizle hizmetinizdeyiz! Peki nedir bu hasır çit? özellikleri nelerdir? nasıl yapılır?   Hasır çit; bahçe çiti olarak kullanılan, misina ipleri sayesinde birleştirilerek rulo haline getirilen saz kamışları olarak tanımlanabilir. Hasır çit yapımı için gerekenler; hasır çit rulo, plastik klips, montaj vidası […]

Hasır Çit

 

Bambu Şemsiye firması olarak hasır çit konusunda uzman ekibimizle ve ürün modellerimizle hizmetinizdeyiz! Peki nedir bu hasır çit? özellikleri nelerdir? nasıl yapılır?

 

Hasır çit; bahçe çiti olarak kullanılan, misina ipleri sayesinde birleştirilerek rulo haline getirilen saz kamışları olarak tanımlanabilir. Hasır çit yapımı için gerekenler; hasır çit rulo, plastik klips, montaj vidası veya galvanizli çelik tel gereklidir. Hasır çitler günümüzde oldukça sık tercih edilen bir ürün durumundadır. Hem alan daraltmaması ve ferahlık vermesi, hem doğal görüntü vererek doğal ortam sağlaması en başta gelen artıları olarak göze çarpar.

 

Hasır Kavramı ve Hasırın Tarihi

 

Kurumuş olan bitkilerin sapları, sazların gövdelerinden ortaya çıkmış olan, duvar, tavan hatta yer döşemesi için kullanılabilen bir cins ottan oluşan kilimlerdir demek hasır nedir sorusuna cevap olabilir. En çok bulundukları bölgeler olan Afrika ve Amerika’da yetişen uzun yaprakları olan palmiyelerden tedarik edilmiştir. Oldukça eski bir tarihi olan hasır kullanımı için kullanım alanları bir hayli fazladır. Örme hasır yapılması ise 17. yüzyılda başlamış ve günümüze kadar gelmiştir. Hasır sanatı, bu dönemden itibaren her gün gelişerek ve değer kazanmıştır. Günlük hayatımıza da fazlasıyla girmiş olan hasırlar, dekoratif olan birçok üründe kullanılmıştır. Teknolojinin de gelişmesiyle hasırda kendi içinde farklı formlara girebilse de doğal bir ürün olma özelliğini asla yitirmemiştir. Türk medeniyetlerine bakıldığında, tarım ve hayvancılık alanında da hasırın birçok fonksiyonu olduğu görülmüştür. Hasır Türkler için adeta günümüze kalan bir miras gibidir. Hasır türleri 2 kısımda incelenebilir;

 

  • Kalın Hasır: Saz kamışlarının örülmesi ile ortaya çıkan diğer adıyla kaba hasır olarak bilinen bir hasır türüdür. Kalın olmalarının getirisi olarak izolasyon özellikleri de mevcuttur.

 

  • İnce Hasır: Daha çok dekoratif ürünlerin yapımında kullanılırlar. Örneğin; hasır çanta, hasır sandalye, hasır şapka, hasır sepet, hasır tencere, hasır masa örtüsü, halı altlığı ve benzerleridir.

 

Hasır Çitlerin Özellikleri Nelerdir?

 

Hasır çitlerin diğer birçok çit türüne göre bazı farklılıkları ve kendine has özellikleri bulunur. Hasır çitin özellikleri nelerdir? En önemli özelliği yüzyıllardır kullanılan bir ürün olarak doğal olması ve doğal bir yaşam ortamı sağlamasıdır. Estetik bir görüntü sağlaması ve pratik bir uygulama sisteminin olması da cabasıdır. Doğal olmalarının getirisi olarak bir zararı olmayan ürünlerdir. Maliyet bakımından bakıldığında da oldukça uygun bir bütçeye yapılabilmektedir. Bambu Şemsiye firması olarak; % 100 doğal ürün kullanmamız, kamış hasır ruloları birbirine misina ipiyle bağlanmış şekilde gönderiyor olmamız, uygulama sürecinde de hızlı ve kaliteli bir şekilde görmek istediğiniz o estetik ve doğal görüntüyü sağlamamız, konuya olan hassasiyetimizi ve müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğumuzun göstergesidir.

 

Neden Hasır Çit Yaptırmalıyım?

 

Birçok farklı çit tipi varken neden hasır çit yaptırmalıyım? diye düşünenlere, hasır çit yaptırmak için nedenleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

 

  • Müstakil ev sahibi olan kişiler, komşuları ile olan görüntüyü kesebilmek, bir nevi mahremiyetini korumak istediğinde, en kolay ve uygun fiyatlı korunma yöntemi ve çözüm hasır çit olacaktır.
  • Birçok müstakil ev sahibi olan kişi, evinin her yanını demir ve beton ile kapatır ve sonrasında da alanının daraldığını ve adeta hapiste gibi hissettiğini söyler. Bu nedenle de hasır çit yaptırsaydım daha iyi olurdu diye pişmanlığını dile getirir. Çünkü hasır çit ile kendini daha ferah ve doğal hissedecektir.
  • Bambu şemsiye olarak hasır çit ürünlerimizin en önemli özelliği % 100 doğal olan kamış hasır rulolardan olmasıdır ve de evinize ve bahçenize katacağı estetik değer olacaktır. Bambu Şemsiye olarak sürecin bilgilendirme, karar alma ve uygulama aşamalarında yanınızda olarak, tüm bu süreçlerde sizin için en iyi ve uygun olan hizmeti almanızı sağlamak amacındayız.
  • Kolay işçilik ve uygun maliyetinden dolayı hızlı bir şekilde bütçenizi planlamanız ve yaptırmak mümkündür. Bahçenizde veya arazinizde tel örgüler varsa, bu durumda da hasır çiti tel örgü arkasına yaptırarak mahremiyet anlamında korunur hem de dışarıdan bakıldığı zaman doğal ve estetik bir görsellik sağlarsınız.

 

Hasır Çit Yapımı Nasıldır?

 

Bambu Şemsiye olarak Hasır Çit yapımı, alanında deneyimli ve uzman personeller tarafından yapılmaktadır. Uzmanlarımız süreçte öncelikle, uygulamanın yapılacağı alan inceler ve sizlere en uygun olabilecek hasır çit modeli konusunda sizinle bilgi alışverişinde bulunur ve ne kadarlık bir alana yapılacağı ile hasır çit modeli netleşmiş olur. Ardından hasır çitlerin yapım aşamasına geçilir. Yapım süreci oldukça hızlı ilerleyen bir süreçtir. Süreç sonunda hasır çitler hazır olarak size teslim edilir. Yapım sürecinde gerekenler; ahşap veya demir çit iskeleti, toprak üstüne olacaksa zeminin düzeltilmesi, kamış hasır rulolar ve montaj için plastik klips ve montaj vidasıdır. Hasır çit nasıl yapılır?

 

  • Çit İskelet Sisteminin Yapılması: Hasır çit yapımı için ilk adım, çit iskeletinin hazırlanmasıdır. Eğer zemin beton ise bu durumda birer metre boşluklarla betona metal direkler monte edilmelidir. Rüzgar ve benzeri direnç göstermesi gereken durumlar için, yani sağlamlık adına bu dikey direklere paralel olarak yatay profillerinde iskelete eklenmesi sağlıklı olacaktır.

 

  • Hasır Çit Zemininin Kontrol Ve Düzeltilmesi: Hasır çitin yapılacağı alanın zemin koşulları da çok önemlidir. Betonsa sorun olmayabilir ancak toprak zemin ise, zeminin düzlüğü büyük bir problem olacaktır. Bu nedenle de toprağın düzeltilmesi ile kamış hasır çitlerin boyları aynı eşit ve aynı hizada gözükecektir. Görsellik ve sağlamlık anlamında önemlidir. Toprak zeminini düzleştirmek zaman ve bütçe gerektirebilir. Bunun yerine alternatif olarak, çitin yapılacağı hattı 10-15 santim boşluklarla hat boyunca eşit derinlikte kazmak, çitleri de bu alanlara gömmek ile montaj iskeletini oluşturmak sağlıklı bir yöntem olacaktır. Bu kazma işleminde dikkat edilmesi gereken şey; çitlerin malzeme üst kısımlarının eşit boyda olmasıdır.

 

  • Hasır Çit Rulolarının Montaj İşlemi: Zemin düzeltme ve iskelet montajından sonra asıl işlem olan hasır çit ruloların yerleştirilmesine geçilir. Hasır çit rulo hattın başından sonuna kadar gerdirme yöntemi ile açılır ve galvanizli çelik tel ve plastik klipsler ile monte edilir. İskelette olan tüm dikey ve yatay profillere hasır çiti sımsıkı şekilde bağlamak gerekir. Temel hasır çit yapım işlemi bu şekilde biter.

 

  • Çitlerin Dayanıklılık Kontrolü İşlemi: Montaj ana işlem bittikten sonra yapılması gereken bir diğer önemli işlemde çitlerin dayanıklılık kontrolüdür. İskelete olan sıkı bağlanma durumunun tespiti ve çite baskı yaparak esneme yapan yerlerinin tespiti yapılmalıdır. Gerekirse çelik tel ve plastik klipslerle ekstra bağlama ile sağlamlığı desteklenmelidir.

 

Evin dışarıdan görüntüsünün daha güzel olması için bu işlemlerin tamamının aynı şekilde dış taraftan da yapılması mümkündür. Bu sayede yani çift taraflı hasır çit yaparak daha dayanıklı ve görüntüsü güzel hasır çitlere sahip olabilirsiniz.

 

Hasır Çit Ve Bambu Çit Arasında Ne Fark Var?

 

Hasır çitler ve Bambu çitler bu alanda en çok kullanılan çit türleri olarak öne çıkarlar. Doğal olarak hasır çit ve bambu çit arasındaki farklar da ürün seçimi yaparken önem kazanmaktadır. Bu farkları aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür;

 

  • Bambu kamışlar, hasır kamışlara nazaran daha dayanıklı, daha kalın ve daha uzun ömürlüdür.

 

  • Görsel olarak Bambu kamışlar kalınlıkları ve sağlamlıkları ile orjinal bambu çubuklarına daha çok benzerler.

 

  • Bambu kamışlar, hasır kamışlara kıyasla çok daha pahalıdır. Hasır kamışlar nispeten çok daha uygun fiyatlıdır.

 

  • Montaj teknikleri ve süreçleri aynı olmasına rağmen hasır çitler, bambu çitlerden daha kısa sürede tamamlanabilir.

 

Hasır Çit Fiyatı Ne Kadardır?

 

Günümüz ekonomik koşulları düşünüldüğünde doğal olarak her hizmet için vatandaşlarımızın ilk sorduğu soru bütçesel olmaktadır. Hasır Çit fiyatı ne kadar? Bahçenizi hasır çitlerle çevrelemek isteyenlerin öncelikli olarak bizlere ulaşarak deneyimli ve alanında uzman personellerimizden konuyla ilgili daha çok bilgi sahibi olabilmek adına bilgi almaları gerekir. Bambu Şemsiye olarak bu bilgilendirmeler ve karşılıklı diyalog sayesinde, hem sizleri konu hakkında daha çok bilgi sahibi yapmış, hem de sizin için en doğru hasır çit modelini ve bütçesel uygunluğunu belirlemiş oluyoruz. Yani ihtiyacı netleştirmiş, yapılması gerekeni netleştirmiş oluyoruz. Bu sayede de en doğru olması gereken bütçe ortaya çıkmış olmaktadır. Hasır çit için fiyatı belirleyen unsurlar; uygulanacak alanın ölçüsü, hasır çit modeli ve benzeri kriterlerdir. Detaylı bilgi için Bambu Şemsiye iletişim numarasından bize ulaşmanız çok kolay! Amacımız en doğru hizmeti en doğru fiyata almanızdır.

Bambu Pergole, Hasır Bambu, Saz Hasır Dekorasyon, Hasır Şemsiye, Kirpi Çatı, Saz Kamelya, Çin Otu Saçak, Hasır Rattan Sandalye