İletişim

Bungalov Ev Nedir?

Bungalov Ev Nedir?

Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyip, sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin yakından ilgilendiği bir konu olarak bungalov ev nedir? Bungalov ev, bir buçuk katlı ve küçük bir ev olarak tanımlanıyor.

Köken itibari ile Hint dilinden türeyerek farklı dillere çevrilen bungalov, İngilizce de ise bungalov olarak isimlendiriliyor. Pratik ve kolay inşa edilmesi nedeniyle yaklaşık olarak 19. Yüzyılda Hindistan’da yapılmaya başlayan bungalov evler, günümüzde turizmin en çok tercih edilen lokasyonların da konaklama tesisi olarak hizmet sağlıyor. Pek, bungalov ev nasıl yapılır, özellikleri ve avantajları nelerdir, şöyle açıklanabilir.

Bungalov Ev Nasıl Yapılır?

Bungalov evler, genellikle turistik noktalarda veya kamp bölgelerinde konumlanıyor. Turizm sektörünün popüler konaklama seçeneklerinden biri olan bungalov evler, kişilerin şehrin merkezinden uzaklaşarak dinlendirici bir tatil yapmasını sağlıyor. Hindistan’da yapılmaya başlanan ve sırasıyla farklı ülkelerde de inşa edilmeye başlanan Bungalov ev malzemeleri öncelikli olarak ahşap tercih ediliyor. Fakat yalnızca ahşaptan yapılmayan farklı inşa seçenekleri de yer alabiliyor.

Bungalov ev inşasına başlamadan önce tedarik edilmesi gereken malzemeler; ahşap dış cephe koruyucu, su ve ısı yalıtım malzemeleri, cephe dekoratif boyaları, elektrik-su tesisatı malzemeleri, ahşap kapı ve pencere olarak sıralanıyor.

Bungalov Ev Özellikleri

Bungalov evler, kolay bir şekilde inşa ediliyor. Bungalov ev mimarilerinde çatılar alçak ve eğimli olacak şekilde tasarlanıyor. Peki, bungalov evlerde neler var? Bungalov ev mimarisi detaylı bir şekilde incelenecek olursa; stüdyo daire ve açık mutfakların çoğunlukta olduğu görülüyor. Küçük mimarisi ile ünlü olan bungalov evler genellikle 1+0 ve 1+1 daire şeklinde tasarlanırken, 2 veya 3 odalı daire tiplerine de rastlanıyor.

Bungalov Evin Avantajları Nelerdir?

Bungalov evler, ahşap gibi doğal malzemelerden tasarlandığı için genel olarak yazlık alanlarda kısa süreli konaklamalarda tercih ediliyor. Peki, yaz veya kış tatillerinde konaklama dışında bungalov evde yaşanır mı? Türkiye’de bungalov evler, turistik maksatlı tercih ediliyor. Bungalov evlerde kış veya yaz sezonu fark etmeksizin uzun süreli konaklamalar çoğunlukla yurtdışında gerçekleşiyor.

Açık mutfak ve geniş verandalar ile görsel olarak zenginleştirilen bungalovlar, kişilerin konfor ve estetik beklentisini karşılamayı başarıyor. Bungalov evlerin astım ve kronik rahatsızlıkları iyileştirici özellikleri bulunuyor. Aynı zamanda betonarme evlere kıyasla daha az maliyetli ve düşük bütçeli olarak ön plana çıkıyor.

Doğal inşası ve pratik kullanımı ile herkesin favori konaklama seçeneklerinden biri olan bungalov ev nedir? Gerek Türkiye’de gerekse yurtdışında turistik konaklamalar için tercih edilen, küçük ve doğal mimariye sahip evlerin ruhuna ve bütünleştirici doğallığına uyum sağlayan hasır kaplama ve dekoratif tasarımlarımız için sayfamız üzerinden bize ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Bambu Pergole, Hasır Bambu, Saz Hasır Dekorasyon, Hasır Şemsiye, Kirpi Çatı, Saz Kamelya, Çin Otu Saçak, Hasır Rattan Sandalye