İletişim

Çin Otu Nerelerde Yetiştirilir?

Çin Otu Nerelerde Yetiştirilir?

Günümüzde çatı kaplama ve dekorasyon alanında sıklıkla tercih edilen Çin otu saçak nerelerde yetiştirilir? Çin otu, göl ve sazlık kenarları olmak üzere sulak alanlarda yetişiyor.

Su kamışı olarak da bilinen saz kamışları gibi sulak bölgelerde yetişen Çin otu, ülkemizde çoğu yerde hiçbir işlem görmeden kendiliğinden yetiştiği için, ithal edilmesine gerek kalmıyor. Peki, Çin otunun kullanım alanları ve özellikleri nelerdir, şöyle açıklanıyor.

Çin Otu Hangi Amaçla Kullanılır?

Çin otu popüler dekorasyon uygulamalarında doğallık ve sadelikten yana olanların favori seçenekleri arasında yer alıyor. Konutlar, oteller, işletmeler, kafeler ve restoranlar olmak üzere sosyalleşmenin yoğun olduğu yerlerde hasır dekorasyon ürünleri ile bulunduğu ortama egzotik bir görünüm kazandırıyor.

Çin Otu ile Neler Yapılabilir?

Çin otunun ısı ve su yalıtımı yüksek olduğu için kullanıldığı alanlara yüksek dayanıklılık kazandırıyor. Üstelik diğer dekorasyon uygulamalarına kıyasla daha doğal ve uygun fiyatlı oluşu ile tüm stillerde öne çıkma avantajını elde ediyor. Püsküllü hasır otu olarak da bilinen Çin otu çatı kaplama uygulaması; restoran, kafe, çardak ve kamelyalarda birbirinden farklı modeller olarak karşınıza çıkabiliyor. Çin otunun çatı kaplama uygulaması dışında kullanıldığı diğer alanlar şöyle sıralanıyor:

  • Dış mekân oturma alanı
  • Çardak ve kamelya çatıları
  • Doğal gölgelik yapımı
  • Plaj şemsiyeleri

Çin Otu ile Yapılan Kaplama Uygulamaları

Püsküllü hasır otu, diğer adı ile Çin otu şemsiye ve çatı kaplama uygulamalarında kullanılıyor. Çin otu ile yapılan kaplama uygulamaları, ustalık bilgisi gerektiriyor. Uygulanacak olan alana ve ortaya çıkarılmak istenen modele göre farklılık gösteren kaplama uygulamaları, eğimli ve klasik modeller olmak üzere değişik stillere ayrılıyor.

Günümüzde kafe, restoran, otel ve benzeri sosyal işletmelerde doğal mekân ihtiyacı giderek artıyor. Şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve doğal olana daha yakın olmak isteyenler, geçirdikleri tatili doğal malzemelerden tasarlanan alanlarda sürdürmek istiyor.

Fiziksel ve psikolojik açıdan iyileştirici özellikleri bulunan Çin otu ile plaj şemsiyeleri ve çatı kaplama dekorasyon uygulamalarımız ile müşterilerinizin geçirdiği vakti daha sakin ve mutlu kılmayı başarabilirsiniz. Peki, Çin otu saçak nerelerde yetiştirilir? Türkiye’de de göl ve sazlık gibi sulak alanlarda yetişen doğal Çin otu ile çalışanlarımız tarafından tasarlanan çatı kaplama, plaj şemsiyeleri ve doğal gölgelik çalışmalarımızı sayfamız üzerinden detaylı olarak inceleyebilir, aradığınız doğal tasarımlara en kaliteli hali ile ulaşabilirsiniz.

Bambu Pergole, Hasır Bambu, Saz Hasır Dekorasyon, Hasır Şemsiye, Kirpi Çatı, Saz Kamelya, Çin Otu Saçak, Hasır Rattan Sandalye