İletişim

Neden Saz Kamış Hasır Tercih Etmeliyim?

Neden Saz Kamış Hasır Tercih Etmeliyim?

Yaşam alanlarımızda iç dekorasyon ve dış dekorasyon da neden saz kamış hasır tercih etmeliyim? Doğal bir mekana sahip olmak için saz kamış hasır tercih edilebilir. Günümüzde çoğu mekan da saz kamış dekor amacıyla kullanılmaktadır. Birbirinden farklı ve şık kamış hasır ürünler ile ortamın daha egzotik görünmesi sağlanabilir. Genellikle gölgelik ve çit için saz kamış hasır görünümlü kullanılmaktadır. Eğer farklı bir dekorasyon yapmayı planlıyorsanız evinizde veya iş yerinizde saz kamıştan özel olarak tasarlanan ürün tercihinde bulunabilirsiniz.

Saz kamış, hasır görünümü ile çoğunlukla cafe, restoran, loca, bungalov, bar, büfe, kamelya, çardak, teras ve evlerin balkonlarında kullanılan bir malzemedir. Bunların yanı sıra çatı kaplama alanında en çok tercih edilen kamış hasır çatı kaplama oluyor. Doğa da bulunan doğal kamış ile çatıların kaplanması oldukça kolaydır. Aynı zamanda temizliği kolay ve kullanımı avantajlıdır. Saz kamış, ağaç gibi odunsu gövdeye sahiptir. Ayrıca 4 metre uzunluğa erişebilir. Çoğunlukla sulak arazilerde yetişen bir bitki türüdür. Kısa süre içerisinde hızlı bir şekilde çoğalır ve yetişkin olur.

Saz Kamış Nerelerde Kullanılır?

Yazlık mekanlar da saz kamıştan yapılan kamelyalar, çardaklar, çatılar ve şemsiyeler ile sıkça karşılaşabilirsiniz. Günümüzde en trend dekorasyon fikirleri arasında saz kamış ile yapılan dekoratif ürünler yer almaktadır. Türkiye’ye Uzak Doğu bölgesinden gelen saz kamış hasır nerelerde kullanılır?

  • Çatılar
  • Çitler
  • Kamelyalar
  • Çardaklar
  • Gölgelikler

Belirttiğimiz üzere saz kamış hasır görüntüsü ile kullanıldığı alana doğal güzellikleri getirmektedir. Saz kamış, sulak araziyi sevdiği için yetişkin olan kamışlardan dekoratif ürünler yapılmaktadır. Dolayısıyla saz kamış lifli bir yapıya sahip olduğu için istendiği zaman işlemden geçirilerek incelebilir. Bu sayede kullanım alanı da genişler. Peki, saz kamış hasır özellikleri nelerdir?

Saz Kamışın Özellikleri

 

  • Suya dayanıklıdır.
  • Yetişme esnasında zirai ilaca gerek duyulmaz.
  • Renklendirme için boyaya ihtiyaç yoktur. Doğal rengi vardır.
  • Sıcak, nem, yağmur ve soğuğa karşı oldukça dayanıklıdır.

Saz kamış özellikleri saymakla bitmiyor. Ev yapımında veya turizm sektöründe saz kamış sıkça tercih edilmektedir. Türkiye’nin lider firması olarak siz değerli müşterilerimize kaliteli, ekonomik ve hızlı hizmetler sunuyoruz. Neden saz kamış hasır tercih etmeliyim?

Bambu Pergole, Hasır Bambu, Saz Hasır Dekorasyon, Hasır Şemsiye, Kirpi Çatı, Saz Kamelya, Çin Otu Saçak, Hasır Rattan Sandalye