İletişim

Afrika Çatı Nedir, Nasıl Yapılır?

Afrika Çatı Nedir, Nasıl Yapılır?

Çok eski yıllardan beri kullanılan Afrika çatılara olan ilgi her geçen gün çok daha fazla olmakta ve pek çok kullanım alanına sahip olmaktadır.

Afrika çatı nedir, nasıl yapılır? Afrika bölgesinin kültürü olarak görülen ve son derece farklı bir estetik görüntüye sahip olmasından dolayı her zaman ilgi çekici olmaktadır. Sıcak havalarda gölgelenmek amacı ile kullanılan bu tarz çatılar her zaman şık ve farklı bir tasarım olarak kullanılmaktadır.

Afrika Çatı Nedir?

Doğanın içinde gelen ve son derece farklı bir havası bulunan Afrika çatı gölgelenmek amacı ile kullanılan ürünlerdir. Bu çatılar bölgenin yoğun sıcaklarında bile çok daha uzun yıllar kullanılabilen dayanıklı ve sağlama ürünlerdir. Afrika çatı kalınlığı yaklaşık olarak 30 cm kalınlığında olmaktadır. Çatının ham maddesi kamış ürünleridir. Usta ellerden özenle ile yapılan ürünler çok daha uzun ömürlü ve kullanımı çok daha pratik olmaktadır. Tropik adalarda kullanılan ürünler doğal olmasından dolayı doğ ile iç içe olmaya yardımcı olmaktadır. Saz kamışlarından üretimleri yapılan çatılar kirpi çatı tekniği kullanılarak doğal çatı kaplama uygulamaları içinde son yıllarda çok daha popüler çatı tipleri arasında yer almaktadır.

Afrika Çatı Nasıl Yapılır?

Afrika çatı yapımı sıradan saz otu, saman ya da saz kamışlarından yapılmaktadır. Çimenlerin toplanması ile ürünün çok ağırlaşmasına ve ağırlığı desteklemek adına uygun yapısal ihtiyaç olmasına sebep verir. Profesyonel ustalar tarafından yapılan bu tarz ürünler özel tekniklerin kullanılması ile uygulanacak ortama monte edilmektedir. Uzun yılları kullanılması için düzeli bir şekilde ürünlerin bakımlarının yapılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Doğru monte edilen sazdan çatılar rüzgara karşı biraz da olsa direnç sağlamaları mümkün olacaktır. Saz şemsiye olarak ileri teknoloji ile üretimi yapılan Afrika çatı modelleri ülkemizin tüm bölgeleri ile bahçe, orman evi, restoranlar, oteller, plajlar ve bunun gibi yerlerde kullanımı son derece ideal olmaktadır. Çatının ısı yalıtım kapasitesi iç mekan ısı konfor maliyetinin düşürülmesi son derece ideal olan ürünlerdir. Afrika çatı nedir, nasıl yapılır? Her zaman güvenilir hizmetler sunan firmamız her konuda yardımcı olmaktadır.

Sonraki Yazı

Bambu Pergole, Hasır Bambu, Saz Hasır Dekorasyon, Hasır Şemsiye, Kirpi Çatı, Saz Kamelya, Çin Otu Saçak, Hasır Rattan Sandalye